Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Felhívás konzorciumépítésre a sikeres uniós pályázatokért
Felhívás konzorciumépítésre a sikeres uniós pályázatokért
2016. július 18.
Módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 2 perc
2016. szeptember 10-e a következő benyújtási határidő az EU_KP_16 felhívásra. Az NKFI Hivatal programjának célja, hogy a hazai pályázók nemzetközi hálózatépítő és forrásbevonási kapacitásának erősítésével ösztönözze és segítse részvételüket a Horizont 2020 keretprogramban, valamint egyéb közös kutatás-fejlesztési programokban, regionális együttműködésekben. Erre a célra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból összesen 230 millió forint áll rendelkezésre, amely folyamatosan pályázható.

Az európai uniós Horizont 2020 program keretében finanszírozott pályázatokon való indulás egyik előfeltétele a projekt eredményes végrehajtására képes nemzetközi csapat összeállítása,. Ehhez nyújt segítséget az NKFI Hivatal által meghirdetett konzorciumépítő pályázat (EU_KP_16). A felhívás támogatja a vállalkozások, költségvetési szervek és nonprofit szervezetek nemzetközi kapcsolatépítését, külföldi konzorciumi partnerkereső rendezvényeken és projekt előkészítő üléseken való részvételét, hazai ülés szervezését, továbbá a koordinátori szerepet vállalók esetében a pályázat előkészítését. A brüsszeli pályázatokra való felkészülés támogatásával lehetőség nyílik a magyar részvétel erősítésére, az elnyert támogatás és a sikerarány növelésére, valamint a résztvevők konkrét projekten is túlmutató nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítésére.

A feltételeknek megfelelő és legjobbnak ítélt projektek vissza nem térítendő támogatására két alprogram keretében van lehetőség az alábbiak szerint, a rendelkezésre álló forrás erejéig:

  • „A” alprogram: Horizont 2020, ECSEL, AAL és EUROSTARS programok pályázataira való felkészülés támogatása
    Az alprogramra rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 200 millió forint, a maximálisan igényelhető támogatás pályázatonként 1,5 millió forint (koordinátor esetén 3 millió forint).
  • „B” alprogram: a Duna Régió Stratégiához kapcsolódóan nemzetközi értékelésben kiválasztott projektek magyar partnereinek konzorciumépítő együttműködése
    Az alprogramra rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 30 millió forint, a maximálisan igényelhető támogatás pályázatonként 5 millió forint.

További információ és pályázati csomag:
Pályázati felhívás az Európai Unió Horizont 2020 programjában, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzésére (EU_KP_16)

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?