Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Kiváló kutatási infrastruktúrák Magyarországon
2021. december 17.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 2 perc
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elismerő okleveleket adott át Magyarország kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó kutatási infrastruktúráinak Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában megtartott rendezvényen.

A kutatási-, fejlesztési- és innovációs (KFI) ökoszisztémán belül a kutatási infrastruktúrák az alapkutatásokban és a felfedező jellegű kutatásokban egyaránt nagy jelentőséggel bírnak, ezáltal tudományos eredményeikkel hozzájárulnak Magyarország gazdasági teljesítményének fokozásához. Hazánk nemzetközi szinten is elismert tudományos kiválóságában a kutatási infrastruktúrák, valamint a felsőoktatási intézmények körül létrejött kutatási hálózatok jelentős szerepet játszanak. Nemzetközi kutatási együttműködéseink élénkülésével és az új kutatási hálózatok létrejöttével kutatási infrastruktúráink egyre hatékonyabban kapcsolódnak be a nemzetközi vérkeringésbe. 2021. december 16-án a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) kezdeményezésére első ízben kaptak elismerést Magyarország legkiemelkedőbbnek talált kutatási infrastruktúrái.

Az elismerő okleveleket összesen ötvenhét kutatási infrastruktúra és infrastruktúra-hálózat képviselői részére Dr. Palkovics László miniszter, Dr. Szabó István, az NKFI Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, valamint Dr. Fülöp Zsolt, a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság elnöke nyújtotta át.

Dr. Palkovics László miniszter (ITM), Dr. Szabó István elnökhelyettes (NKFI Hivatal)
Dr. Palkovics László miniszter (ITM), Dr. Szabó István elnökhelyettes (NKFI Hivatal)


Elismerő oklevelek átadása

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?