Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Új pályázati konstrukciók a magyar tudomány eredményei nemzetközi láthatóságának növeléséért, továbbá a digitális gyártástechnológiai, az agrárinnovációs és biotechnológiai fejlesztési programok ösztönzésére
Új pályázati konstrukciók a magyar tudomány eredményei nemzetközi láthatóságának növeléséért, továbbá a digitális gyártástechnológiai, az agrárinnovációs és biotechnológiai fejlesztési programok ösztönzésére
2017. február 09.
Módosítás: 2019. június 26.
Olvasási idő: 3 perc
A magyar tudomány eredményei nemzetközi láthatóságának növeléséért az NKFI Hivatal új pályázati felhívással ösztönzi az eredményeikkel jelentős nemzetközi hatást kiváltó kutatókat és kutatócsoportokat.

Új 17 milliárd forint keretösszegű tematikus versenyképességi felhívásra pályázhatnak vállalkozások által vezetett közép-magyarországi ipari-kutatói konzorciumok digitális gyártástechnológiai újítások, továbbá agrárinnovációs és biotechnológiai fejlesztési programok megvalósítására.  

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott egymilliárd forintos keretösszegű felhívás célja a kiváló eredményeikkel nemzetközi hatást kiváltó hazai kutatócsoportok ösztönzése, hogy szakterületük fejlődésére nagy hatást gyakorló, további kutatásokat megalapozó újabb eredményeket érjenek el projektjük magyar fogadóintézményben történő megvalósításával, és azokat a legnagyobb láthatóságot jelentő tudományos fórumokon mutassák be. A „Jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatása” (KH_17) című felhívásra olyan magyarországi kutatóhellyel rendelkező kutatók és kutatócsoportjaik pályázhatnak, akik 2014. január 1. után tettek közzé olyan eredeti kutatási eredményeket, amellyel a szakterület felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a megjelenést követő két éven belül. 

Az NKFI Hivatal versenypályázati portfóliójában a tematikus megkötés nélkül meghirdetett innovációs programok támogatása mellett egyes, a nemzetgazdaság versenyképességének erősítése szempontjából stratégiai jelentőségű kutatásfejlesztési tevékenység ösztönzésére célzott tudomány- és szakterületeken is közzétesz felhívásokat.

A most megjelent „Versenyképességi és kiválósági együttműködések” (VKE_17) felhívás 17 milliárd forint keretösszeget nyit meg új digitális gyártástechnológiai, továbbá  agrárinnovációs- és biotechnológiai fejlesztési programok megvalósítására a közép-magyarországi vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények konzorciumai előtt. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott konstrukcióban a vállalkozások konzorciumvezetői szerepvállalása fontos feltétele a pályázat benyújtásának.

-------------------------------------------------------------------------

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal:

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – a hazai kutatásfejlesztési és innovációs források célszerű, hatékony és átlátható felhasználásáért felelős intézmény – 2015-ben egységes versenypályázati rendszert alakított ki a KFI célú uniós fejlesztési források és a hazai Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) forrásainak koordinált, célszerű, hatékony és értékteremtő felhasználására. A pályázati portfólió összehangolt felhívásai a tudományos kutatásokat, a vállalati fejlesztéseket és az innovatív ötletek megvalósítását egyaránt ösztönzik. A Hivatal az EU-s forrásból finanszírozott kutatásfejlesztési és innovációs célú pályázatok – Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) – szakmai megalapozásának és a pályázati koncepciók előkészítésének szakpolitikai felelőse. A NKFI Hivatal közreműködésével meghirdetett felhívások keretében 2020-ig mintegy 1200 milliárd Ft áll rendelkezésre kutatásfejlesztési és innovációs célokra uniós és hazai forrásból.

Utolsó módosítás: 2019. június 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?